Shell bude jediným odporučaným motorovým olejom pre BMW Group

Prémiové motorové a motocyklové oleje Shell budú dodávané do autorizovaných servisov BMW vo viac ako 140 krajinách celého sveta vrátane Slovenska
Shell bude jediným odporučaným motorovým olejom pre BMW Group

Prémiové motorové a motocyklové oleje Shell

Firma BMW AG vybrala spoločnosť Shell ako jediného celosvetového dodávateľa motorových olejov pre popredajný servis nasledujúcich značiek BMW: BMW, BMW i, BMW M, MINI a BMW motocykle.

Od začiatku roka 2015 sa tak prémiové motorové oleje Shell dostanú k zákazníkom celosvetovej siete BMW zahŕňajúce viac ako 3 500 predajcov vo viac než 140 krajinách sveta vrátane Číny, Nemecka, Ruska, Južnej Afriky, Južnej Kórey, Veľkej Británie a Spojených štátov.

Uzavretá spolupráca znamená, že Shell bude vyrábať a dodávať značkové motorové oleje BMW, a to ako originálne náhradné diely. Tieto produkty spĺňajú všetky aktuálne výkonové špecifikácie BMW a obsahujú najnovšiu technológiu Shell PurePlus. Shell PurePlus je prelomovou technológiou vo vývoji  motorových olejov.

Ide o patentovaný proces „gas-to-liquid (GTL)“, ktorý bol vyvíjaný spoločnosťou Shell viac ako 40 rokov, a ktorý premieňa zemný plyn na kryštalicky priehľadný základový olej. Základový olej, väčšinou vyrábaný zo surovej ropy, je hlavnou súčasťou každého oleja a tiež má zásadný vplyv na kvalitu motorového oleja. Základový olej je vyrábaný v chemickom závode Pearl GTL v Katare, spoločnom podniku spoločností Shell a Qatar Petroleum.

Je nám cťou, že sme sa stali odporúčaným dodávateľom motorových olejov pre popredajný servis značky BMW. Tešíme sa na spoločné dodávky, distribúciu a marketing týchto olejov od roku 2015.

Mark Gainsborough, výkonný viceprezident Shell Lubricants.

„Považujeme to za ocenenie vlastností motorových olejov Shell a našej vyspelej technológie, ktorá nás robí jedným z globálnych popredných výrobcov pre motorové a motocyklové oleje. To zahŕňa samozrejme tiež uznanie našej aktuálne najväčšej inovácie: technológie Shell PurePlus pre prémiové motorové oleje. Táto spolupráca spája dve globálne značky s cieľom ponúknuť v prémiovom segmente výrobkov aj služieb zákazníkom BMW v autorizovaných servisoch najlepší výkon aj technológiu,“ dodáva Mark Gainsborough.