V tejto sekcii

2023

Tlačové správy 2023

2022

Tlačové správy 2022

2021

Tlačové správy 2021

2020

Tlačové správy 2020

2019

Tlačové správy 2019

2018

Tlačové správy 2018

2017

Tlačové správy 2017

2016

Tlačové správy 2016

Shell sa pridal k Memorandu o podpore plynovej mobility

sep 29, 2023

Spoločnosť Shell sa pridala k Memorandu o podpore plynovej mobility Slovenského plynárenského a naftového zväzu (SPNZ), ktorého cieľom je upozorniť na to, že technologická neutralita je správnym prístupom k dekarbonizácii dopravy.

Shell predstavuje svoje doteraz najúčinnejšie palivá

sep 21, 2023

Po piatich rokoch vývoja prichádza nová generácia palív Shell V-Power so 100 % čistiacim účinkom.

Výzva firiem na zlepšenie práv a životných podmienok pre LGBTI+ ľudí na Slovensku

máj 19, 2023

Spoločnosť SHELL Slovakia sa pridala k ďalším 24 firmám vo výzve na zlepšenie práv a životných podmienok LGBTI+ ľudí na Slovensku.

Spoločnosť SHELL Slovakia sa pridala k iniciatíve #bezhejtu

máj 19, 2023

Od mája 2023 je SHELL Slovakia, s. r. o., súčasťou iniciatívy #bezhejtu, ktorej cieľom je podporovať bezpečné a inkluzívne online prostredie pre všetkých.

Stredoškoláci z Trnavy idú opäť posúvať hranice úspornej jazdy

máj 17, 2023

Trnava – Študenti Strednej priemyselnej školy dopravnej v Trnave navrhli a zostrojili vlastné vozidlo na batériový pohon a vyrážajú na preteky v úspornej jazde Shell Eco-marathon. Spolu so stovkami študentov z Európy a Afriky sa postavia na štart pretekov a budú sa snažiť prejsť čo najviac kilometrov na jeden liter paliva alebo jednu kilowatthodinu elektrickej energie. Preteky sa budú konať 20. až 25. mája vo francúzskom Nogare. Rekord školy z minulých rokov je 176 km/1 kWh.

Vďaka štedrým členom vernostného programu Shell ClubSmart sme mohli venovať Nadácii Kvapka nádeje čiastku 62,460 eur

dec 06, 2022

Spoločnosť Shell aj tento rok podporila aktivity Nadácie Kvapka nádeje. Počas benefičného koncertu Noc nádeji odovzdala Jarmila Gurská, generálna riaditeľka spoločnosti, nadácii čiastku za rok 2022 vo výške 62,460 eur. Takúto sumu sa podarilo dosiahnuť najmä vďaka členom vernostného programu Shell ClubSmart, ktorí nadácii venovali svoje nazbierané body. Za každý darovaný bod venuje spoločnosť Shell na konto nadácie 3,3 centa.

Shell prináša unikátnu zberateľskú kolekciu keramických retro hrnčekov

nov 28, 2022

Nová kampaň spoločnosti Shell sa nesie v duchu retra. Pre zákazníkov je od pondelka 28. novembra pripravená séria unikátnych šiestich keramických hrnčekov s dobovými logami spoločnosti. Kampaň odkazujúca na bohatú históriu spoločnosti prichádza presne 30 rokov od otvorenia prvej čerpacej stanice Shell na česko-slovenskom trhu.

HLASOVANIE MASTERCARD OBCHODNÍK ROKA 2022 JE SPUSTENÉ

nov 25, 2022

Milí zákazníci, aktuálne prebieha hlasovanie v súťaži Mastercard Obchodník roka 2022 a ako každý rok, aj teraz môžete udeliť hlas svojim obľúbeným predajcom.

Čerpacie stanice ako miesto pre nabíjanie elektromobilov a kvalitný čas s priateľmi. To sú vízie slovenských vodičov a architektov

aug 04, 2022

Každý tretí vodič predpokladá, že v roku 2050 bude jazdiť na elektromobile. Tomu sa prispôsobia aj čerpacie stanice, ktoré okrem nabíjania elektromobilov budú aj priestorom pre stretávanie a kvalitný oddych. Tak si predstavujú budúcnosť slovenskí vodiči aj mladí architekti.

Stredoškoláci vyrážajú na preteky úspornej jazdy Shell Eco-marathon

júl 05, 2022

Študenti zo Strednej priemyselnej školy dopravnej v Trnave mieria po dvojročnej pandemickej prestávke opäť na medzinárodné preteky v úspornej jazde Shell Eco-marathon Europe 2022 do Francúzska. Tento rok budú zápasiť s úplne novým vozidlom na batériový pohon. Doterajší vlastný rekord 176 kilometrov/1 kWh sa pokúsia prekonať na pretekoch, ktoré sa konajú od 3. do 6. júla 2022.

Shell získal 2. miesto v kategórii „Čerpacia stanica s predajňou“ ocenenia Mastercard obchodník roka 2021

apr 08, 2022

Spoločnosť SHELL Slovakia, s.r.o., sa v ocenení Mastercard obchodník roka 2021 opäť umiestnila medzi najlepšími. Spomedzi 14 hodnotených obchodníkov v kategórii Mastercard Čerpacia stanica s predajňou získala 2. miesto.

Spoločnosť Shell plánuje ukončiť spoluprácu s ruským ropným a plynárenským sektorom

mar 08, 2022

Spoločnosť Shell plc (Shell) nebude spolupracovať s Ruskom na žiadnych projektoch, ktoré sa týkajú ropy a ropných produktov, plynu ani skvapalneného zemného plynu (LNG). S okamžitou platnosťou ukončuje spotové nákupy ruskej ropy. V Rusku Shell ukončí prevádzku čerpacích staníc, dodávky leteckého paliva a mazív.

Predstavujeme vlastné riešenie pre nabíjanie elektromobilov na Slovensku

dec 09, 2021

Spoločnosť SHELL Slovakia s.r.o., uviedla vlastné riešenie pre nabíjanie elektromobilov na Slovensku s názvom Shell Recharge. Prvá nabíjacia stanica Shell Recharge sa nachádza na obojstranne prístupnej čerpacej stanici Shell Beladice pri rýchlostnej ceste R1 v smere z Banskej Bystrice do Nitry. Táto služba ponúka nabíjaciu kapacitu 50 kW.

Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!

sep 16, 2021

Niektoré cesty si vychutnávame, pretože na ich konci čaká vytúžený cieľ, iné sú pre nás zážitkom samy o sebe. A práve také mohli slovenskí motoristi nominovať v augustovej ankete „Shell Parádna jazda“. Do projektu sa zapojilo viac ako 500 vodičov, ktorí počas troch týždňov posielali tipy a fotografie zo zaujímavých slovenských ciest s jedinečnými výhľadmi.

Shell predstavuje novú značku – Shell Café

aug 16, 2021

 

Na ceste k ďalšiemu zlepšovaniu ponuky kvalitných služieb nie len pre vodičov predstavuje spoločnosť Shell Slovakia, s.r.o., značku Shell Café, ktorá okrem novej ponuky kávy a ďalších výrobkov zahŕňa aj vynovený priestor a kávové kútiky. Shell Café je najnovšou globálnou značkou Skupiny Shell predstavenou vo vybraných európskych krajinách. Koncept Shell Café je dostupný na všetkých čerpacích staniciach Shell na Slovensku. 

Shell ponúka firemným zákazníkom kompenzáciu emisií CO₂

aug 13, 2021

Spoločnosť SHELL Slovakia, s.r.o., ponúka svojim firemným zákazníkom možnosť kompenzovať emisie CO2 a ďalších skleníkových plynov z natankovaných pohonných hmôt prostredníctvom palivových kariet Shell. Spoločnosť Shell vykoná úkony smerujúce ku kompenzácii emisií CO2 za využitia tzv. uhlíkových kreditov z medzinárodných projektov pre ochranu a obnovu prírodných ekosystémov.

Shell štartuje súťaž Parádna jazda

aug 05, 2021

Slovenské cesty ponúkajú vodičom rôzne zážitky, ale práve krása našej krajiny dokáže vytvoriť nezabudnuteľné spomienky na cestovanie. Ak jazdíte naprieč Slovenskom autom alebo na motorke, určite ste sa už stretli s malebnými výhľadmi na naše hory, lesy, jazerá či pamiatky.

Naše hot dogy uspeli v spotrebiteľskom teste dTest

júl 16, 2021

Nezávislý spotrebiteľský test potvrdil vysokú kvalitu párkov v hot dogoch Shell ponúkaných na našich čerpacích staniciach v Českej republike. Celkom rovnaké zloženie majú aj párky v hot dogoch na slovenských čerpacích staniciach.

Prvá čerpacia stanica Shell na R1

jún 28, 2021

Spoločnosť SHELL Slovakia, s.r.o., otvorila novú čerpaciu stanicu na rýchlostnej ceste R1 medzi Zvolenom a Nitrou. Nachádza sa pri exite R1 Beladice a je dostupná pre vodičov cestujúcich v oboch smeroch jazdy.

Shell získal Ocenenie Mastercard Obchodník roka 2020 v kategórii Čerpacia stanica s predajňou

apr 21, 2021

Bratislava - Spoločnosť SHELL Slovakia s.r.o., sa stala Mastercard Obchodníkom roka 2020 v kategórii Čerpacia stanica s predajňou.

Shell prináša novú aplikáciu shell fleet app pre živnostníkov, malé a stredné firmy

mar 31, 2021

Spoločnosť SHELL Slovakia s.r.o., prichádza na slovenský trh s novou aplikáciou Shell Fleet App určenou pre firemných zákazníkov zo segmentu živnostníci a malé a stredné podniky. Aplikácia umožňuje jednoducho a bezkontaktne spravovať náklady na palivo prostredníctvom využitia až 6 palivových kariet Shell.

Shell a Scuderia Ferrari predlžujú technologické partnerstvo

feb 22, 2021

Cieľom predĺženého dlhodobého technologického partnerstva spoločnosti Shell s tímom Scuderia Ferrari je aj naďalej podporovať úspech tímu, podieľať sa na významných technologických inováciách a tiež stáť pri víziách pre udržateľnú dopravu.

Cestná nákladná doprava je bližšie k bodu zlomu k rýchlejšej dekarbonizácii

jan 22, 2021

Spoločnosti Shell a Deloitte zverejnili spoločnú štúdiu popisujúcu viacero riešení, ako dekarbonizovať odvetvie cestnej nákladnej dopravy. Štúdia je postavená na názoroch a návrhoch lídrov a odborníkov v cestnej nákladnej doprave z celého sveta. Viac ako 70 % zo 158 opýtaných považuje dekarbonizáciu za hlavnú alebo jednu z top 3 priorít vo svojej firme.

Shell SmartPay – mobilná platba za palivo priamo od stojana

nov 25, 2020

Spoločnosť SHELL Slovakia, s.r.o., rozširuje funkcionalitu aplikácie Shell, vďaka ktorej môžu teraz zákazníci platiť za palivo priamo od stojana na väčšine čerpacích staníc Shell v Slovenskej republike.

COVID-19: Aktuálne opatrenia na čerpacích staniciach

okt 15, 2020

Prevádzky čerpacích staníc Shell reagujú na zhoršenú epidemickú situáciu na Slovensku v súvislosti so šírením koronavírusu.

Spolu s BMW a MINI sme pomáhali tým, ktorí pomáhali

aug 27, 2020

V čase koronavírusovej pandémie vyslala spoločnosť BMW Slovenská republika do ulíc 11 áut, ktoré takmer 2 mesiace využívali charitatívne organizácie. V nádrži mali palivá Shell.

Motorka snov má svojho majiteľa

aug 27, 2020

Naša jarná súťaž s BMW Motorrad má svojho víťaza. Nadupanú motorku podľa vlastných predstav získal pán Jaroslav zo Svätého Jura.

Pozor zmena – Asistenčné služby Allianz Assistance

jún 29, 2020

Asistenčné služby Allianz Assistance poskytované v rámci členstva v Shell ClubSmart nebudú od 5. augusta 2020 dostupné.

Prvá ultrarýchla nabíjačka IONITY na Slovensku

jún 18, 2020

V spolupráci s operátorom siete ultrarýchlych nabíjacích staníc IONITY sme v Senci otvorili prvú vysokovýkonnú nabíjaciu stanicu IONITY pre elektromobily.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa starajú o našu bezpečnosť!

mar 25, 2020

V týchto dňoch sa naše oči a myseľ upínajú smerom k tým, ktorí sú prvej línii, aby zabezpečili zdravie nás ostatných. Máme na mysli predovšetkým zdravotnícky personál a ostatných členov Integrovaného záchranného systému (IZS). Veľmi si vážime to, s akým nasadením a úsilím pracujú, aby sme spoločne čo najskôr toto náročné obdobie prekonali.

V našom regióne začíname ponúkať rýchlonabíjanie elektromobilov

jan 14, 2020

Spoločnosť Shell v spolupráci s IONITY predstavila prvú vysokovýkonnú nabíjaciu stanicu v strednej a východnej Európe.

Slovenskí študenti vytvorili nový slovenský rekord v úspornej jazde

júl 15, 2019

Jeden liter paliva a prejdených 825 kilometrov. To je nový slovenský rekord v úspornej jazde. Padol na pretekoch Shell Eco-marathon Europe 2019, ktoré sa konali neďaleko Londýna.

Preteky Shell Eco-marathon Europe opäť preveria úspornú jazdu Slovákov

jún 13, 2019

Tri slovenské študentské tímy sa pridajú k tisíckam európskych študentov, ktorí mieria na medzinárodné preteky
Shell Eco-marathon Europe 2019. 

Využitím LNG paliva v doprave by sa emisie skleníkových plynov mohli do roku 2040 znížiť o 142 miliónov ton

feb 19, 2019

Podľa zverejnenej štúdie môže skvapalnený zemný plyn (LNG) významne prispieť k diverzifikácii palív používaných v doprave a znížiť emisie skleníkových plynov lodí a ťažkých nákladných vozidiel.

Shell sa dohodol na akvizícii spoločnosti sonnen, čím rozšíri svoju ponuku energetických služieb o inteligentné domáce skladovanie energie

feb 19, 2019

Spoločnosť Shell* sa dohodla na akvizícii 100 %-ného podielu spoločnosti sonnen, lídra v oblasti úložných systémov inteligentnej energie a inovatívnych energetických služieb pre domácnosti.

Zákazníci venovali Igráčikov deťom z detských domovov

dec 21, 2018

Zákazníci spoločnosti Shell si mohli počas jarných mesiacov ku občerstveniu na čerpacích staniciach kúpiť legendárne hračky Igráčik. 

Opäť sme významne podporili aktivity Nadácie KVAPKA NÁDEJE

dec 21, 2018

Vďaka úžasnej aktivite našich zákazníkov a našim ďalším prostriedkom sme na benefičnom koncerte Noc Nádejí 2018 venovali chorým deťom čiastku 77 200 eur.

Odkúpenie podielu Toll4Europe získalo zelenú

dec 14, 2018

Protimonopolné úrady schválili prevzatie 15% podielu firmy Toll4Europe spoločnosťou Shell.

Otvorili sme novú čerpaciu stanicu Shell v Rovinke

dec 03, 2018

Ďalšiu, v poradí 89. čerpaciu stanicu Shell na Slovensku sme otvorili v Rovinke na Hlavnej ulici.

Shell vo vynovenom vernostnom programe ponúka asistenčné služby a iné novinky

okt 03, 2018

Spoločnosť SHELL Slovakia, s.r.o., predstavila vynovenú verziu vernostného programu, ktorý motoristom uľahčí cestovanie. Členovia vernostného programu Shell ClubSmart si od jesene môžu užívať nové výhody, medzi nimi aj asistenčné služby pre členov či digitálnu kartu.

Štyri čerpacie stanice Shell oslavujú 20 rokov

sep 17, 2018

Spolu na štyroch čerpacích staniciach Shell v Bratislave, Považskej Bystrici a Liptovskom Mikuláši oslávime 20. narodeniny.

Sú to modely či reálne autá?

aug 06, 2018

Malé modely legendárnych áut Ferrari dostali šancu na svoj veľký život.

Super úsporné nákladné vozidlo Starship

aug 03, 2018

Spoločnosti Shell a AirFlow Truck Company predstavili prototyp super úsporného nákladného automobilu. 

Nebojte sa defibrilátora, môžete iba pomôcť

júl 25, 2018

Prístroj, ktorý z vás spraví záchrancu na cestách, teraz nájdete aj na vybraných čerpacích staniciach Shell.

Slováci boli opäť na Shell Eco-Marathon Europe

júl 11, 2018

Tri tímy slovenských študentov sa zúčastnili pretekov v úspornej jazde Shell Eco-marathon Europe 2018, ktoré sa konali v dňoch 5. – 8. júla v Londýne.

Splnili sme sen mnohým z vás

jún 12, 2018

Úplne nové BMW X2 zo súťaže „Natankujte a splňte si sen!“ už má svoj domov.

Slovenskí študenti budú opäť posúvať hranice úspornej jazdy

máj 18, 2018

Aj tento rok sa tri slovenské študentské tímy postavia na štart londýnskej trate medzinárodných pretekov Shell Eco-marathon Europe 2018.

Nechajte si skontrolovať stav pneumatík

apr 13, 2018

Do konca apríla máte možnosť nechať si skontrolovať stav pneumatík na čerpacích staniciach Shell v piatich najväčších mestách Slovenska.

Shell predstavil prvé autoumyvárne, za ktoré je možné platiť mobilom

mar 28, 2018

Po uvedení inovatívneho spôsobu platby za palivo, ktorý využíva mobilný telefón, prichádzajú spoločnosti Shell a Mastercard s ďalšou novinkou.