Sebastian Vettel ohromil fanúšikov počas Ferrari Racing Days

Štvornásobný svetový šampión formuly 1 a jazdec tímu Scuderia Ferrari Sebastian Vettel predviedol jazdu pre fanúšikov v monoposte Scuderia Ferrari F2012.
Sebastian Vettel ohromil fanúšikov počas Ferrari Racing Days

Bolo to po prvýkrát, čo tento nemecký pretekár jazdil vo vozidle Scuderia Ferrari na maďarskom okruhu Hungaroring, na ktorý sa vráti presne o mesiac v rámci pretekov seriálu F1. Vettel prešiel 4,4 kilometrovú trasu v rámci víkendu Ferrari Racing Days, kde sa konalo množstvo aktivít Ferrari Corse Clienti, vrátane tretieho kola Ferrari Challenge Europe.

Vrchol dňa prišiel v momente, kedy Vettel vyrazil na dráhu so svojím monopostom Ferrari, poháňaným závodným palivom Shell V-Power a motorovým olejom Shell Helix Ultra s technológiou PurePlus. Nadšeným fanúšikom ponúkol sériu trikov vrátane hodín a kúdolov dymu zo spálených zadných pneumatík.

Vettel bol celý deň v centre pozornosti médií, ktoré sa zbehli z celého sveta, len aby videli tohto svetového šampióna. Nejaký čas strávil odpovedaním na ich otázky, zúčastnil sa fotenia a stretol sa aj s významnými hosťami spoločnosti Shell - niektorých z nich dokonca zobral na jazdu ich života vo Ferrari F12berlinetta.

Sebastian Vettel ohromil fanúšikov počas Ferrari Racing Days

"Na okruhu som sa dnes fakt bavil a bolo úžasné vidieť, koľko fanúšikov sa na mňa prišlo pozrieť. Nestáva sa často, aby jazdec formuly 1 sedel za volantom iba pre zábavu a ponúkol tak fanúšikom nový zážitok. Rovnako som si užil nezabudnuteľné okruhy s hosťami spoločnosti Shell. Pre mňa to bola súčasne príležitosť poďakovať sa im za palivá a mazivá, ktoré Shell poskytuje môjmu SF15-T, " povedal Sebastian Vettel, jazdec tímu Scuderia Ferrari.

Viac ako 1 500 zamestnancov čerpacích staníc Shell zo strednej a východnej Európy malo jedinečnú šancu stretnúť sa so Sebastianom Vettelom a sledovať jeho a ďalšie vozidlá Ferrari, ako predvádzajú silu výkonných palív Shell V-Power Nitro+. Vďaka rôznym technickým a kreatívnym prezentáciám vedcov z laboratórií Shell mali návštevníci jedinečnú možnosť vidieť, ako vplývajú palivá vyvinuté v spolupráci s Ferrari na výkon motora.

Sme radi, že sa k nám mohol Sebastian dnes pridať a odvďačiť sa zamestnancom Shell za ich nadšenie a tvrdú prácu. Máme úžasné partnerstvo so Scuderia Ferrari, ktoré trvá už viac ako 60 rokov, a udalosti ako tá dnešná dávajú pocítiť dôležitosť našej silnej a úspešnej spolupráce. Dnešný víkend tiež ukázal, s akým nadšením Shell zaručuje tie najlepšie palivá pre úspech tímu Scuderia Ferrari na trati. Som si istý, že naši zamestnanci prenesú toto nadšenie do prístupu k našich zákazníkom na čerpacích staniciach po celom regióne, povedal Petr Pražský riaditeľ prevádzky čerpacích staníc Shell v strednej a východnej Európe.