Akvizícia nadväzuje na investíciu Shell z mája 2018. Po schválení regulačnými úradmi sa sonnen stane plnohodnotnou dcérskou spoločnosťou Shell.

„Spoločnosť sonnen je jedným z hlavných svetových lídrov v oblasti inteligentných riešení pre distribúciu a uchovanie energie a má bohaté skúsenosti so zákazníckymi inováciami. Stopercentný podiel v spoločnosti sonnen nám umožní ponúknuť viac riešení pre zákazníkov, ktorí majú záujem o spoľahlivú, cenovo dostupnú a čistejšiu energiu,“ hovorí Mark Gainsborough, výkonný viceprezident diviízie Shell New Energies. „Spoločne môžeme urýchliť zákazníkom vybudovať energetický systém, čím podporíme stratégiu Shell poskytovať viac čistejších energetických riešení.“

Riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti sonnen Christoph Ostermann vysvetľuje: „Divízia Shell New Energies je pre nás vhodným partnerom, ktorý nám pomôže rásť na rýchlo rastúcom trhu. Tešíme sa z tejto investície, pretože nám umožní pomôcť domácnostiam stať sa energeticky nezávislými a ťažiť z nových príležitostí na trhu s energiami. Shell podnieti rast spoločnosti sonnen a prispeje tak k urýchleniu transformácie energetického systému.“ 

Spoločnosť sonnen ponúka zákazníkom inteligentné riešenia pre úschovu energie a digitálne služby v energetike prostredníctvom platformy sonnenCommunity. Napríklad batéria sonnenBatterie počas dňa optimalizuje využitie solárnej energie v domácnosti a pomocou uskladnenej solárnej energie vyprodukovanej cez deň dodáva energiu v noci. sonnen je priekopníkom na trhu s energiami a kombinuje svoje technológie s novými modelmi podnikania pre decentralizovaný energetický systém. Spoločnosť sonnen nedávno v Nemecku uviedla do prevádzky najväčšiu virtuálnu batériu založenú na sieti úložných systémov energie v nemeckých domácnostiach. Táto virtuálna batéria pomáha vyvažovať dodávku a dopyt po elektrine v elektrickej sieti.

Dohoda urýchli schopnosť oboch firiem ponúkať inovatívne integrované služby v oblasti energetiky a riešenia pre nabíjanie elektromobilov ako aj poskytovanie služieb pre elektrickú sieť založených na ukladaní elektriny vo virtuálných batériách sonnen.

*Shell Overseas Investment B.V.