Spoločnosť Shell oslovila študentov fotografie z Vysokej školy výtvarných umení, ktorí sa pohrali s modelmi áut Ferrari a pripravili umelecké fotografie. Vďaka špeciálnemu spôsobu záberov vzbudzujú miniatúrne modely dojem skutočných áut.

Štyria študenti katedry fotografie a nových médií na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave pripravili sériu umeleckých fotografií siedmich legendárnych modelov Ferrari, ktoré môže aktuálne každý získať za tankovanie palív Shell. Mladí fotografi vdýchli život malým modelom prostredníctvom fotografií, ktoré vyzerajú ako z reálneho sveta. Pri ich realizácii experimentovali s hĺbkou ostrosti záberu, svetlom či rôznymi inými kompozíciami. Keďže každý model nesie so sebou vlastný príbeh, pri fotení museli študenti myslieť aj na správne pozadie a umiestnenie auta do vhodného prostredia. Výsledkom sú dych vyrážajúce zábery, pri ktorých je ťažké rozpoznať, či ide o modely alebo reálne autá.

Spolupráca spoločností Shell a Ferrari vychádza z dlhoročného technologického partnerstva. Modely Ferrari sú na čerpacích staniciach Shell dostupné do 2. septembra 2018. Zákazníci ich môžu získať za 1,49  eur a štyri nálepky, ktoré dostanú za tankovanie palív Shell. Každý, kto model získa sa môže pokúsiť napodobniť študentov a spraviť podobné fotky. Stačí nasledovať niekoľko jednoduchých zásad pri fotení.

Viac o akcii tu.