gas station shell

Po úspešnom začiatku spolupráce spoločností Shell a IONITY a uvedení prvej vysokorýchlostnej nabíjacej stanice IONITY na Slovensku, prichádza Shell na slovenský trh s vlastným riešením pre elektromobilitu s názvom Shell Recharge. Na novootvorenej čerpacej stanici Shell Beladice pri rýchlostnej ceste R1 môžu vodiči elektromobilov využívať nabíjací stojan s výkonom 50 kW s dvoma miestami na dobíjanie. Táto služba zvyčajne poskytuje nabíjanie od 0 % do 80 % za približne 30 minút. Elektrická energia používaná pre obe dobíjacie miesta Shell Recharge pochádza zo slovenských obnoviteľných zdrojov.

„Sme veľmi radi, že môžeme nadviazať na spoluprácu s IONITY a priniesť na Slovensko ďalšie riešenie pre vodičov jazdiacich v elektromobiloch. Snažíme sa zákazníkom prinášať služby a produkty, ktoré im uľahčia prechod k nízko emisnej doprave aj na Slovensku,“ vysvetľuje Jan Čapský riaditeľ prevádzky čerpacích staníc Shell na Slovensku a v Českej republike.

Zákazníci môžu platiť za dobíjanie prostredníctvom nabíjacích kariet GreenWay.

Globálnou ambíciou spoločnosti Shell je poskytovať zákazníkom najlepšie a najpohodlnejšie riešenia pre dobíjanie elektromobilov a umožňovať im nabíjať ich tam, kde potrebujú a v čase, keď to potrebujú. Momentálne Shell prevádzkuje na svete 75 000 dobíjacích miest pričom ambíciou spoločnosti je do roku 2025 prevádzkovať 500 000 nabíjacích miest, z ktorých bude najmenej 30 000 vlastným konceptom Shell Recharge.

Okrem rozvoja elektromobility pracuje Shell na neustálom zvyšovaní účinnosti tradičných palív a podporuje rozvoj palív s nízkymi emisiami, ako sú vodík, biopalivá a zemný plyn a to v súlade s možnosťami danej krajiny.