Shell Café

Spoločnosť Shell uskutočnila rozsiahly prieskum medzi viac ako 10 000 zákazníkmi z piatich európskych krajín, ktorý ukázal, že v mnohých európskych krajinách je káva jedným z hlavných dôvodov, prečo sa ľudia na jej čerpacích staniciach zastavujú. Trendy v oblasti mobility ukazujú, že zákazníci budú pravdepodobne na čerpacích staniciach Shell tráviť v budúcnosti omnoho viac času. Spoločnosť Shell preto zohľadnila pri uvádzaní novej značky Shell Café na trh svoje dlhoročné skúsenosti s predajom kávy. 

Na Slovensku je nový koncept od dnešného dňa uvedený na všetky čerpacie stanice Shell. V závislosti na veľkosti a polohe čerpacej stanice budú zákazníkom k dispozícii rôzne formáty predaja kávy – od plnohodnotnej kaviarne s ponukou čerstvo namletej kávy z pákového kávovaru až po kávové kútiky, kde si zákazníci môžu zakúpiť čerstvo pripravenú kávu na cestu so sebou. Všetky predajné miesta budú vybavené najmodernejšími kávovými automatmi a obsluha čerpacích staníc bude preškolená tak, aby značka Shell Café ponúkala maximálny zážitok z vynikajúco pripravenej kávy.

Nielen špičková káva

Spoločnosť Shell sa spojila so svetovo uznávanými odborníkmi na prípravu a praženie kávy a z tejto spolupráce vzišli dve značkové zmesi praženej kávy, vyrobenej z kvalitných kávových zŕn.

Shell Café Espresso zmes je podľa chuti našich zákazníkov na mieru pripravená zmes zŕn arabiky a robusty, ktorá ponúka podmanivú, intenzívnu a silnú chuť. Oproti tomu Shell Café 100% Arabica obsahuje iba zrná juhoamerickej arabiky a má jemnú chuť s ovocným nádychom. Zaujímavosťou je, že spoločnosť Shell nakupuje kvalitné kávové zrná priamo na komoditných burzách.

Shell Cafe

Pod značkou Shell Café sa zákazníci stretnú nielen s kávou tej najvyššej kvality, ale tiež s ďalšími výrobkami, ako sú chutné hotové jedlá a minútky, špeciality z grilu, čerstvé bagety, wrapy či panini alebo veľmi obľúbené hot dogy, ktoré získali ocenenie vysokej kvality podľa hodnotenia českého dTestu. 

„Nová značka Shell Café otvára ďalšiu etapu v rozvoji služieb na našich čerpacích staniciach na Slovensku. Chceme zákazníkom ponúknuť čo najlepší zážitok a vysokú kvalitu nielen našej lahodnej kávy. Naše čerpacie stanice sa rýchlo stávajú miestom pre stretávanie a rýchly nákup základných druhov potravín, a zďaleka tak už nie sú iba miestom pre rýchle natankovanie paliva. Shell Café je symbolom nášho záväzku investovať do ďalšieho rozvoja siete našich čerpacích staníc a zlepšovať ich ponuku,“ komentuje uvedenie novej značky Shell Café na slovenský trh Jan Čapský, riaditeľ prevádzky čerpacích staníc Shell na Slovensku a v Českej republike.

Udržateľná káva

Káva z ponuky Shell Café disponuje certifikátom „Rainforest“, ktorý potvrdzuje, že kávové zrná sú dodávané v súlade s tromi hlavnými piliermi udržateľnosti – sociálnym, ekonomickým a environmentálnym. Dodávatelia a farmári sú povinní dodržovať prísne kritériá pri ich produkcii a distribúcii. Medzinárodná certifikácia FSC zasa zaručuje zákazníkovi, že obaly, do ktorých sú zabalené produkty Shell Café, používajú drevo ako surovinu, ktoré bolo ťažené zodpovedne v súlade s prírode blízkemu lesnému hospodáreniu. Zákazníkom sú k dispozícii aj drevené príbory.

S cieľom redukovať množstvo odpadu, ponúka spoločnosť Shell zákazníkom kvalitný termohrnček, ktorý uchová výbornú chuť kávy až na šesť hodín, a zároveň prispieva k zníženiu používania jednorazových téglikov. Termohrnček je teraz pri príležitosti uvedenia nového konceptu dostupný za získanie päť samolepiek Shell Café a doplatok v hodnote 7,90 €. Jednotlivé samolepky možno získať za zakúpenie akejkoľvek kávy Shell Café alebo Starbucks, za každých 30 litrov palív Shell alebo za každých 10 € minutých na čerpacích staniciach Shell (okrem platieb za kávu, palivo za ktoré sa samolepky vydávajú samostatne a platieb za mýtne služby a diaľničné známky). Členovia vernostného programu Shell ClubSmart majú nárok na extra zľavu v hodnote 2 €. S využívaním termohrnčeka namiesto jednorazového tégliku získajú naviac zákazníci zľavu 5% na každú ďalšiu kávu Shell Café.