
Káva Shell Café
Doprajte si kvalitnú kávu Shell Café. Dlhodobo spolupracujeme s poprednými odborníkmi na kávu a sme hrdí na to, že vám môžeme ponúknuť starostlivo vybrané druhy kávy, ktoré spolu s uznávanými baristami ladíme od prvého zrnka. Naše kávy sú ocenené certifikátom Rainforest Alliance, ktorý zaručuje udržateľné pestovanie a ochranu životného prostredia. V Shell sa zaväzujeme k neustálemu zlepšovaniu a podpore udržateľnosti.
Predstavujeme vám:

100% ARABICA
Táto káva je pripravená z najlepších juhoamerických zŕn arabiky a stredne pražená do dokonalosti, aby vynikla jej svieža chuť s plnými ovocnými a kvetinovými tónmi, ktoré vo vás zanechajú sladký karamelový nádych.

ESPRESSO ZMES
Nádherne vyvážené espresso zo zŕn z juhovýchodnej Ázie a centrálnej Južnej Ameriky, ktoré má elegantnú sladkú kyselinu s výraznými tónmi tmavej čokolády a svieže zakončenie. Vďaka intenzívnemu praženiu ponúka bohatú a krásne vyváženú chuť.
Cerifikát Rainforest Alliance
Pri našich zmesiach káv Shell Café dbáme nielen na prvotriednu kvalitu, ale aj na podmienky pri spracovaní tých najlepších zŕn. Zrná, z ktorých pražíme Shell Café 100 % Arabica a Shell Café Espresso zmes, sa hrdia certifikátom Rainforest Aliance. Tento certifikát môžu získať len udržateľné produkty, ktorých výrobný proces pomáha chrániť lesy, zlepšovať živobytie poľnohospodárov, presadzovať ich ľudské práva aj pomáhať lesnému hospodáreniu.
Tieto 3 piliere – sociálny, ekonomický a environmentálny − posudzuje nezávislá porota a na získanie certifikátu musia byť splnené všetky podmienky. Je pre nás dôležité, aby naša výroba nielenže nezhoršovala, ale naopak, pomohla zmierniť dopady klimatickej krízy. Naším spoločným cieľom je neustále zlepšovanie a vzdelávanie v oblasti udržateľnosti a pomoc farmárom.

Takto pripravujeme kávu Shell Café
Káva podľa vašej chuti

Kávy bez mlieka
ESPRESSO
- malá, ale silná porcia kávy pre všetkých pôžitkárov aj tých, ktorí potrebujú bystrú myseľ pri šoférovaní
ESPRESSO DOUBLE
- dvojitá porcia energie pre ešte intenzívnejšiu dávku kofeínu
ESPRESSO LUNGO
- klasické espresso, doplnené dúškom horúcej vody pre dlhší pôžitok

Mliečne kávy
ESPRESSO S MLIEKOM
- klasické espresso, zjemnené trochou horúceho mlieka
ESPRESSO MACCHIATO
- klasické espresso, zjemnené mliečnou penou
CAPPUCCINO
- perfektné spojenie sily a jemnosti, dvojitá porcia espressa s jemne našľahanou mliečnou penou
LATTE MACCHIATO
- veľký obľúbenec medzi mliečnymi kávovými nápojmi, našľahané mlieko s dávkou espressa
FLAT WHITE
- dvojitú dávku espressa s našľahaným mliekom, ktorá vznikla v Austrálii v 80. rokoch, ocenia všetci

Ochutené kávy
CAPPUCCINO IRISH COFFEE
- spestrenie cappuccina s príchuťou Irish Coffee, bez alkoholu
LATTE MACCHIATO S PRÍCHUŤOU
- horúce mlieko s vrstvou espressa, doplnené mliečnou penou a s príchuťou 100 % karamelu, lieskového orieška alebo perníka, pre všetkých milovníkov voňavého mlieka s kávou

Nápoje bez kávy
KAKAOVÝ NÁPOJ
- faorit malých pasažierov, aj tých, ktorí sa chcú vrátiť do čias, keď si vychutnávali lahodný kakaový nápoj
HORÚCA VODA NA ČAJ
- voda pre váš čaj, nielen o piatej
Káva v rôznych veľkostiach

V tejto veľkosti môžete ochutnať napríklad:
- Espresso
- Espresso Double
- Espresso Macchiato
Ak sa chcete dozvedieť viac, kliknite na vyznačené oblasti

ZÍSKAJTE BODY CLUBSMART
Za každý nákup kávy Shell Café od nás získate 30 Shell Clubsmart bodov.

MÁTE VLASTNÝ HRNČEK?
Všetky nápoje vám radi pripravíme do vášho hrnčeka. Pridáme aj veľký úsmev za ušetrenie jednorazového kelímka. :)
Vedeli ste, že...

OVERENÉ STÁROČIAMI
Kávové zrná a ich povzbudzujúce účinky si prvýkrát všimol Kaldi, pastier kôz, na území dnešnej Etiópie už okolo r. 300 n.l.

ÚČINKY
Trvá 3 hodiny, kým účinok kofeínu zmizne.

STAROSTLIVOSŤ A TRPEZLIVOSŤ
Kávovník potrebuje 3 roky na to, aby vyrástol a zakvitol.

ZBER
Zberajú sa iba zrelé kávové bobule, vnútri ktorých je dutina s 2 kávovými zrnami.

AROMA
Nepražené kávové zrná nemajú arómu. Až pražením sa odparí vlhkosť, kávové zrná sa nafúknu a uvoľnia sa aromatické oleje, ktoré káve dodávajú jej špecifickú chuť.

PALETA VÔNÍ
Svojou aromatickou rozmanitosťou prekonáva káva dokonca aj víno.

SPRACOVANIE
Pozberaná kávové zrná sa spracovávajú buď suchou, alebo mokrou metódou, v závislosti od tradície tej-ktorej krajiny alebo regiónu.

RÝCHLO, ALEBO POMALY
Kávové zrná, ktoré sa pražia dlhšie, sa nazývajú „slow roast“. Táto metóda je vhodná pre espresso. Kávové zrná, ktoré sa pražia rýchlejšie, sa lepšie hodia na filtrovanú kávu.