Prejsť na hlavný obsah
Coffee art

Káva Shell Café

Doprajte si kvalitnú kávu Shell Café. Dlhodobo spolupracujeme s poprednými odborníkmi na kávu a sme hrdí na to, že vám môžeme ponúknuť starostlivo vybrané druhy kávy, ktoré spolu s uznávanými baristami ladíme od prvého zrnka. Naše kávy sú ocenené certifikátom Rainforest Alliance, ktorý zaručuje udržateľné pestovanie a ochranu životného prostredia. V Shell sa zaväzujeme k neustálemu zlepšovaniu a podpore udržateľnosti.

Predstavujeme vám:

100% ARABICA

Táto káva je pripravená z najlepších juhoamerických zŕn arabiky a stredne pražená do dokonalosti, aby vynikla jej svieža chuť s plnými ovocnými a kvetinovými tónmi, ktoré vo vás zanechajú sladký karamelový nádych.

ESPRESSO ZMES

Nádherne vyvážené espresso zo zŕn z juhovýchodnej Ázie a centrálnej Južnej Ameriky, ktoré má elegantnú sladkú kyselinu s výraznými tónmi tmavej čokolády a svieže zakončenie. Vďaka intenzívnemu praženiu ponúka bohatú a krásne vyváženú chuť.

Cerifikát Rainforest Alliance

Pri našich zmesiach káv Shell Café dbáme nielen na prvotriednu kvalitu, ale aj na podmienky pri spracovaní tých najlepších zŕn. Zrná, z ktorých pražíme Shell Café 100 % Arabica a Shell Café Espresso zmes, sa hrdia certifikátom Rainforest Aliance. Tento certifikát môžu získať len udržateľné produkty, ktorých výrobný proces pomáha chrániť lesy, zlepšovať živobytie poľnohospodárov, presadzovať ich ľudské práva aj pomáhať lesnému hospodáreniu.

Tieto 3 piliere – sociálny, ekonomický a environmentálny − posudzuje nezávislá porota a na získanie certifikátu musia byť splnené všetky podmienky. Je pre nás dôležité, aby naša výroba nielenže nezhoršovala, ale naopak, pomohla zmierniť dopady klimatickej krízy. Naším spoločným cieľom je neustále zlepšovanie a vzdelávanie v oblasti udržateľnosti a pomoc farmárom.

Logo certifikátu Rainforest

Takto pripravujeme kávu Shell Café

Takhle připravujeme kávu Shell Café

Káva podľa vašej chuti

káva bez mlieka

Kávy bez mlieka

ESPRESSO

- malá, ale silná porcia kávy pre všetkých pôžitkárov aj tých, ktorí potrebujú bystrú myseľ pri šoférovaní

ESPRESSO DOUBLE

- dvojitá porcia energie pre ešte intenzívnejšiu dávku kofeínu

ESPRESSO LUNGO

- klasické espresso, doplnené dúškom horúcej vody pre dlhší pôžitok

káva s mliekom

Mliečne kávy

ESPRESSO S MLIEKOM

- klasické espresso, zjemnené trochou horúceho mlieka

ESPRESSO MACCHIATO

- klasické espresso, zjemnené mliečnou penou

CAPPUCCINO

- perfektné spojenie sily a jemnosti, dvojitá porcia espressa s jemne našľahanou mliečnou penou

LATTE MACCHIATO

- veľký obľúbenec medzi mliečnymi kávovými nápojmi, našľahané mlieko s dávkou espressa

FLAT WHITE

- dvojitú dávku espressa s našľahaným mliekom, ktorá vznikla v Austrálii v 80. rokoch, ocenia všetci

káva ochutená

Ochutené kávy

CAPPUCCINO IRISH COFFEE

- spestrenie cappuccina s príchuťou Irish Coffee, bez alkoholu

LATTE MACCHIATO S PRÍCHUŤOU

- horúce mlieko s vrstvou espressa, doplnené mliečnou penou a s príchuťou 100 % karamelu, lieskového orieška alebo perníka, pre všetkých milovníkov voňavého mlieka s kávou

nápoje bez kávy

Nápoje bez kávy

KAKAOVÝ NÁPOJ

- faorit malých pasažierov, aj tých, ktorí sa chcú vrátiť do čias, keď si vychutnávali lahodný kakaový nápoj

HORÚCA VODA NA ČAJ

- voda pre váš čaj, nielen o piatej

Káva v rôznych veľkostiach

velikosti

V tejto veľkosti môžete ochutnať napríklad: 

- Espresso

- Espresso Double

- Espresso Macchiato

Ak sa chcete dozvedieť viac, kliknite na vyznačené oblasti

ZÍSKAJTE BODY CLUBSMART

Za každý nákup kávy Shell Café od nás získate 30 Shell Clubsmart bodov.

MÁTE VLASTNÝ HRNČEK?

Všetky nápoje vám radi pripravíme do vášho hrnčeka. Pridáme aj veľký úsmev za ušetrenie jednorazového kelímka. :)

Vedeli ste, že...

OVERENÉ STÁROČIAMI

Kávové zrná a ich povzbudzujúce účinky si prvýkrát všimol Kaldi, pastier kôz, na území dnešnej Etiópie už okolo r. 300 n.l.

ÚČINKY

Trvá 3 hodiny, kým účinok kofeínu zmizne.

STAROSTLIVOSŤ A TRPEZLIVOSŤ

Kávovník potrebuje 3 roky na to, aby vyrástol a zakvitol.

ZBER

Zberajú sa iba zrelé kávové bobule, vnútri ktorých je dutina s 2 kávovými zrnami.

AROMA

Nepražené kávové zrná nemajú arómu. Až pražením sa odparí vlhkosť, kávové zrná sa nafúknu a uvoľnia sa aromatické oleje, ktoré káve dodávajú jej špecifickú chuť.

PALETA VÔNÍ

Svojou aromatickou rozmanitosťou prekonáva káva dokonca aj víno.

SPRACOVANIE

Pozberaná kávové zrná sa spracovávajú buď suchou, alebo mokrou metódou, v závislosti od tradície tej-ktorej krajiny alebo regiónu.

RÝCHLO, ALEBO POMALY

Kávové zrná, ktoré sa pražia dlhšie, sa nazývajú „slow roast“. Táto metóda je vhodná pre espresso. Kávové zrná, ktoré sa pražia rýchlejšie, sa lepšie hodia na filtrovanú kávu.

Viac v tejto sekcii